Mé vstávání s Phu-erem

Napsal jsem pro Jirkův web o Phu-eru článek. Jak jinak, než o Phu-eru. Neznáte Phu-er? Zajděte si do kvalitní čajovny (nechci říct dobré…) a poručte si. Napoprvé asi nebudete oslněni. Ale pokud vám jednou zachutná, už od něj nebude mít pokoj. Je-li Phu-er vašim starým známým, nebojte se rozšiřovat jeho slávu. Při přemlouvání něžného pohlaví vyzkoušejte argument se „zázračným a legendárním nápojem na hubnutí“… Účinek jistý :).

Jo, ten článek, ještě bych zapomněl.


Komentáře (7)

k formuláři

RSS kanál komentářů

    • Komentář číslo: 1
    • *
    • Jméno: dragit
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 9:37

    Musím potvrdit vyjímečnost čaje:) Objevil jsem ho sice relativně nedávno, ale už patří mezi mé nejoblíbenější. Ovšem už jsem se setkal i s negativními názory, pro specifickou “zatuchlou” vůni čaje …

    • Komentář číslo: 2
    • *
    • Jméno: Kaderas
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 11:07

    Myslíš, že je to náhoda, když při četbě tohoto článku zrovna pchu-er popíjím? :-))
    Jinak fajn článek, musím tleskat (ačkoliv bych měl pár výhrad k vyhazování pchu-erhu hned po prvním zalití á balenou vodou bych na pchu-er neplýtval, i když..). (-:

    • Komentář číslo: 3
    • *
    • Jméno: Kahi
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 11:26

    [1] dragit: → Instantní vůně sklepa :)
    [2] Kaderas: → Díky; Nojo, pořád se učím. K více nálevům se časem určitě dostanu, jediný problém mám s tím, kde bych měl prozatím lístky uchovávat… respektive on ten kaiwan na tohle asi bude stejnak nejlepší, že.

    Jo a s tou kupovanou vodou jsem měl na mysli především jiné druhy čajů. (Předevčírem jsem z kupované udělal výbojný Nepál (chuťově napůl daarjeeling)). Ale nakonec jsem to tam nepsal, už tak je to dost rozvětvené plkání :-)

    • Komentář číslo: 4
    • *
    • Jméno: myf
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 14:39

    Kam na ty alternativní transkripce všichni chodíte? Nebo se tu přeci jenom probírají nějaké úplně jiné čaje, než onen kultovní Pu-erh / Puerh? Asi jsem zase přehlédl nějakou podstatnou rovinu sdělení :(
    Jinak bezva článek, hned se jdu podívat jestli tu najdu nějaký sypaný oolong-oid :)

    • Komentář číslo: 5
    • *
    • Jméno: Kahi
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 16:01

    [4] myf: → Probírá se zde opravdu ten kultovní Pchuer, i když v mém případě asi nepůjde o tak moc kultovní záležitost, neb mluvím o sypaném, nikoli lisovaném :)

    • Komentář číslo: 6
    • *
    • Jméno: Kaderas
    • Odesláno:
      4.3. 2007 — 20:03

    [4] myf: Ono je to asi tak jako již zmíněný “kaiwan”. Pro některé gaiwan, pro některé zwong, pro některé miska s konvičkou :-)

    Jinak čajové lístky uchovávám v cedítku, nebo mističce. Vím, že podle těch “chemických” čajomilců tam vzniká plíseň atd., ale dle mého to těch 20 minut lístky vydrží.
    Jinak kupovanou vodou si zalívám dračí studnu. O poznání jiná příchuť :-)

    • Komentář číslo: 7
    • *
    • Jméno: Marrak
    • Odesláno:
      7.3. 2007 — 23:30

    tenhle caj je primo bozsky, co se tyce vody na pripravu zasadne musim doporucit nepouzivat kohoutkovou, beru vodu z jedne kristalove studanky ze zdejsich hvozdu a efekt je oproti chloru nesrovnatelny!!! a osobne taky vzdy udelam vice nalevu, sice takove kvality jako ten prvni nedosahnou, ale porad potesi…v posledni dobe jsem si oblibil i pu-erh s pridanim kapek citronu, zkousel ste nekdo?

Přidat komentář

Nápověda ke psaní komentářů

Zde formátuje Texy!

  • *zvýraznění*
  • **silné zvýraznění**
  • > citace
  • "odkaz":http://kam
  • [4] reakce na komentář
  • zdrojové kódy a více

komentáře

úplně nahoru