Mé vstávání s Phu-erem
Napsal jsem pro Jirkův web o Phu-eru článek. Jak jinak, než o Phu-eru. Neznáte Phu-er? Zajděte si do kvalitní čajovny (nechci říct dobré…) a poručte si. Napoprvé asi nebudete oslněni. Ale pokud vám jednou zachutná, už od něj nebude mít pokoj. Je-li Phu-er vašim starým známým, nebojte se rozšiřovat jeho slávu. Při přemlouvání něžného pohlaví vyzkoušejte argument se „zázračným a legendárním nápojem na hubnutí“… Účinek jistý :).
Jo, ten článek, ještě bych zapomněl.

Komentáře (7)
k formuláři
RSS kanál komentářů
4.3. 2007 — 9:37
Musím potvrdit vyjímečnost čaje:) Objevil jsem ho sice relativně nedávno, ale už patří mezi mé nejoblíbenější. Ovšem už jsem se setkal i s negativními názory, pro specifickou “zatuchlou” vůni čaje …
4.3. 2007 — 11:07
Myslíš, že je to náhoda, když při četbě tohoto článku zrovna pchu-er popíjím? :-))
Jinak fajn článek, musím tleskat (ačkoliv bych měl pár výhrad k vyhazování pchu-erhu hned po prvním zalití á balenou vodou bych na pchu-er neplýtval, i když..). (-:
4.3. 2007 — 11:26
[1] dragit: → Instantní vůně sklepa :)
[2] Kaderas: → Díky; Nojo, pořád se učím. K více nálevům se časem určitě dostanu, jediný problém mám s tím, kde bych měl prozatím lístky uchovávat… respektive on ten kaiwan na tohle asi bude stejnak nejlepší, že.
Jo a s tou kupovanou vodou jsem měl na mysli především jiné druhy čajů. (Předevčírem jsem z kupované udělal výbojný Nepál (chuťově napůl daarjeeling)). Ale nakonec jsem to tam nepsal, už tak je to dost rozvětvené plkání :-)
4.3. 2007 — 14:39
Kam na ty alternativní transkripce všichni chodíte? Nebo se tu přeci jenom probírají nějaké úplně jiné čaje, než onen kultovní Pu-erh / Puerh? Asi jsem zase přehlédl nějakou podstatnou rovinu sdělení :(
Jinak bezva článek, hned se jdu podívat jestli tu najdu nějaký sypaný oolong-oid :)
4.3. 2007 — 16:01
[4] myf: → Probírá se zde opravdu ten kultovní Pchuer, i když v mém případě asi nepůjde o tak moc kultovní záležitost, neb mluvím o sypaném, nikoli lisovaném :)
4.3. 2007 — 20:03
[4] myf: Ono je to asi tak jako již zmíněný “kaiwan”. Pro některé gaiwan, pro některé zwong, pro některé miska s konvičkou :-)
Jinak čajové lístky uchovávám v cedítku, nebo mističce. Vím, že podle těch “chemických” čajomilců tam vzniká plíseň atd., ale dle mého to těch 20 minut lístky vydrží.
Jinak kupovanou vodou si zalívám dračí studnu. O poznání jiná příchuť :-)
7.3. 2007 — 23:30
tenhle caj je primo bozsky, co se tyce vody na pripravu zasadne musim doporucit nepouzivat kohoutkovou, beru vodu z jedne kristalove studanky ze zdejsich hvozdu a efekt je oproti chloru nesrovnatelny!!! a osobne taky vzdy udelam vice nalevu, sice takove kvality jako ten prvni nedosahnou, ale porad potesi…v posledni dobe jsem si oblibil i pu-erh s pridanim kapek citronu, zkousel ste nekdo?
Přidat komentář