O blogu

Možná by bylo vhodné říct pár slov o blogu a jeho autorovi. Některé věci nemusí být vždy jasné na první pohled.

Blog: témata dne a noci

Každý z článků na tomto blogu je přidělen do jedné ze dvou ústředních kategorií, které se liší zejména v informativnosti a charakteru obsažených článků.

Něco, první ze dvou hlavních kategorií obsahuje články, o nichž si myslím, že nesou zřejmé a užitečné informace. Něco je racionální kategorie. Články s tímto cejchem se snaží být praktické, strohé, zkrátka informativní. Jelikož mým hlavním „seriózním“ zájmem je v posledních letech web a jeho anatomie, i články označené jako něco budou s největší pravděpodobností pojednávat o některém z aspektů tvorby webových stránek.

Nic je naproti tomu kategorie tak trochu iracionální. Jsou do ní zařazovány texty, které nemají za hlavní účel upozorňovat na fakta, přestože doufám, že ani tento typ textů není zcela informací-prostý. Články do této kategorie jsou psány z jiných, často osobních, životních pohnutek, nalézají se tam ty nejistoty a vratké polemiky, které někdy nazývám plkáním. Serióznost a užitečnost hledejte spíše v kategorii první.

 

Předpokládám, že se najdou návštěvníci jevící zájem pouze o něco, anebo pouze o nic. Pro ně jsem připravil rozdělené RSS kanály – odkazy na ně naleznete v patičce.

Autor: opět dvě strany mince

Já, autor, celým jménem Peter Kahoun, jsem rozpolcený podobným způsobem.

V profesním, profesionálním, řádném a seriózním životě jsem tvůrce webových stránek (snad vizte kořen webu), grafik, kodér a webový vývojář se zájmem o detail. Student Informačních studií a knihovnictví na Masarykově univerzitě.

Na druhé (temné) straně jsem člověk vskutku líného charakteru, trávící své dny v šeru nad šálkem zeleného čaje (hledající dokonalost i uvnitř něj). Filozofující a plkající člověk, procházející se parkem ve shrbené póze a se zamračeným obličejem. Dalíovský pomatenec denně zkoušející své bližné.

Jak vidíte, není to zcela jednoduché. Především jsem chtěl říci: nesuďte příliš rychle, když už soudit musíte. Snadno může dojít k nepochopení.